2015-06-07 13:37:36• hírek • Szatmár.ro

A hét kérdései

A Szatmár.ro szakértőihez napi rendszerességgel érkeznek kérdések - ezekből szemezgettünk.

Angi: Kedves doktornő! Magas prolaktin szint miatt magyarországi orvos felirta a BROMOCRIPTIN (richter) nevű gyógyszert. 3 hónapig kell szednem utána vissza kell mennem kontrollra. Azonban amit felirt csak 2 hónapra elég. Otthon lehet kapni ezt a gyógyszert? Azt olvastam hogy nem szabad hirtelen abbahagyni ezért aggódom hogy mihez kezdek ha elfogy es Szatmáron nem tudok kapni másat.

Dr. Szatmári Anamaria: Kedves Angi! A Bromocriptin Romániában is kapható. Minden jót kivánok.

Kérdezd Dr. Szatmári Anamáriát ide kattintva!


Tarnóczi Zsófia: Tisztelt Doktor Úr! A napokban előjött a jobb oldal hátfájása. Volt már korábban bordaközi idegzsábám. Nagyon kellemetlen. melegséget is érzek néha. Lázam nincs. Gyulladáscsökkentőt szedek illetve krémmel kenem. Tanácsot szeretnék kérni, hogy mi lehet az oka, illetve mivel tudnám még kezelni. Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Láng László:
Kiváltó ok a hát megfázása, vagy erőltetett testhelyzete (munkában vagy akár alváskor is), esetleg nagy súly emelése lehet. Gyakran a háti szakasz porckopása a szervi háttere minden panasznak.
Amennyiben a panaszok az ön által említett módszerrel nem szűnik meg, keresse fel háyiorvosát, esetleg reumatológiai vizsgálatra vagy fizikoterápiás kezelésre lesz szükség.

Kérdezd Dr. Láng Lászlót ide kattintva!


Tamara: Tisztelt Román úr! Azzal a gondal szeretnék önhöz fordulni hogy az összel kaptam egy magyar vizsla-labrador keverék kutyust most 10 hónapos én pedig 14 éves vagyok és nem mindig jön oda hozzám mikor szólok neki de ha az apukám vagy a bátyám szól neki egyszer rögtön odamegy én meg akár 15-ször is szólhatnék akkor se jönne oda csak ritkán. Pedig én foglalkozok vele a legtöbbet én tanitottam meg az ülre a fekszikre a pacsira és szobatiszta is és szeret is engem csak nem jön vissza ügye ha szólok és ez nagyon zavaró. Mit tudna tanácsolni mit tegyek ?

Román József: Kedves gazdi! Röviden: ne foglalkozz vele ahogy eddig tetted, csak hivd magadhoz és szeresd! Maradok tisztelettel.

Kérdezd Román Józsefet ide kattintva!


Júlia: Tisztelt Doktor úr!!! Van egy négy és fél éves kislányom és mind jobban láttszik a bokasüllyedés jele, ebben a korban meg helyre lehet hozni? Milyen módszerrel? Köszönöm

Dr Szatmári Lajos: Júlia, ebben a korban nem létezik bokasüllyedés. Ami a kislánynak van azt a bokaszallag rendellenesége okozza, a teendő pedig a gyógymasszás.

Kérdezd Dr. Szatmári Lajost ide kattintva!


Tamás:Tisztelt Doktor úr! A következő leletet kaptam a röntgenen: -Csípőizületi rések, femurfejek megtartottak. Az acetabulumon cranialis szélei enyhén megnyúltak. Panaszom amivel röntgenre mentem a combnyaktájékon fájdalmat érzek,hol kevésbé,hol erősebben.Általában reggel ébredés után erős a fájdalom és mozgással idővel enyhül. Ebben várnám szíves segítségét. Köszönöm

Dr. Borz Tibor: Kezdődő porckopás is lehet, de nem zárható ki egy ideggyöki érintettség sem. Mivel a röntgen-lelet nem sokat mond, szüksége volna egy alapos mozgásszervi fizikális vizsgálatra.

Kérdezd Dr. Borz Tibort ide kattintva!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: